O nama

Golf klub Sava

Ideja o nastanku kluba otvorenog tipa, koji će uz pristupačne uslove doprineti razvoju i popularizaciji golfa u Srbiji i afirmisanju zaljubljenika u ovaj sport, nastala je krajem 2010. godine i kreće sa realizacijom u februaru 2011.

Namera GKS je da jasno obeleži period ekspanzije golfa u Srbiji, kao jedan od važnih učesnika u ostvarenju tog cilja. Jednostavnost pristupa članstvu i pružanje maksimalno povoljnih uslova za amatersko bavljenje golfom su glavne odlike poslovanja GKS.

U poslednjih par godina mnogima se pružila mogućnost da dođu u kontakt sa golfom, ali usled obaveza i mogućnosti nisu uspeli da isprate postojeću ponudu. Uz to, mnogi ljudi u Srbiji još uvek nemaju pravu sliku o golfu ili imaju predrasude. Između ostalog, naša misija je da uz iskreno i pravilno prenošenje znanja i iskustava zastupamo prave vrednosti i lepotu golfa.

Igranje golfa podrazumeva poštovanje određenih pravila i nosi pozitivan takmičarski duh! Golf je jedan od retkih sportova gde je moguće da početnik pobedi profesionalca, zahvaljujući jedinstvenom hendikep sistemu. To daje dodatnu motivaciju početnicima da učestvuju na turnirima i konstantno unapređuju svoj nivo igre. Vođenje golf hendikepa je regulisano od strane Golf Asocijacije Srbije kao zvaničnog tela i omogućeno je svakom aktivnom članu nekog od golf klubova.

Golf klub Sava je tu da svojim članovima omogući nesmetani užitak u igri i doprinese unapređenju razvoja golfa u Srbiji!